Pages

Thursday, August 15, 2013

Konvo day....

Assalamualaikum.... Anneyosayo...
 




    Alhamdullilah akhir nya tamat juga pengajian aku...setelah kutempuhi onak dan ranjau (cehwaaaaahhh) dapat juga akhirnya aku membawa segulung diploma untuk mak dan ayah.... Sebenarnye dah lama konvo bulan april ari tu.... tapi disebabkan gambar lambat dapat jadi lambat la upload...hehehehe... album konvo dapat before raya ari tu... 

Cian ayah terlindung...adik la  nie lindung ayah...hehehe



    Aku nie bukan la pandai sangat SPM pun ada yang kantoi... tapi aku jenis yang tetap akan mencuba walaupun aku tahu tempat aku amat tipis sekali... Alhamdullilah rezeki dari Allah s.w.t aku berjaya menyambung pelajaran.. aku mengambil jurusan Sijil Interior Design di kolej Komuniti selayang pada tahun 2003 dan tamat pada 2005... 





    Habis je peringkat sijil... aku bekerja sambil tu aku isi borang on9 politeknik untuk sambung ke diploma..tapi apakan daya belum ada rezeki ketika itu... hampir juga kecewa bila hasrat aku untuk menyambung pelajaran ditentang oleh ayah... kata ayah dia tak mampu nak tanggung kos pembelajaran aku... aku buntu sangat... jadi aku hanya kerja dan terus kerja kumpul duit untuk meneruskan kan hasrat...
adik muka takut...hehehehe... actually dia tak bole jalan (OKU)... tapi skunk dah boleh sikit2 guna tongkat 4kaki... 



   Entah bagaimana pada tahun 2009 aku menerima tawaran dari Politeknik dalam jurusan Diploma Senibina (memang itula impian aku)... Rupa rupanya dalam diam Mr.TA telah mengisi borang politeknik untuk aku... Aku pun menyambung pelajaran di Politeknik Ungku Omar, Ipoh dan semua nya di support oleh Mr.TA... Alhamdulliah...orang tua tua kata tuah ayam nampak dikaki tuah manusia hanya Allah s.w.t yang tahu... Dalam hati ada nak sambung ke degree hehehe... Tapi bagi Mr.TA sambung Degree dulu aku akan menyusul....heheheehe.. In sya Allah...













Class mate







House mate



Daaaa...Anneyong

No comments :

Post a Comment