Pages

Saturday, July 20, 2013

Tutorial: Cara membuat labels untuk menu tab

Assalamualaikum....anneyosayo...

okay tak mo panjang2 cerita... kita street forword je...


      Senang je nak wat Label tuk setiap post kita... dengan ade nye label nie senang juga follower kita nak baca just klik je kat Menu Tab... automatic keluar sume post berdasarkan setiap Label yang kita buat...

step nye: Dashboard -> New Post -> Sebelah kanan sekali tu ade Post Settings -> klik je Labels -> and tulis je ayat yang korang kehendaki.


Untuk melabelkan post2 sebelum nie korang just klik edit je...mudah bukan...

Untuk masukkan URL Labels ke dalam Menu Tab sila Baca Di Sini



Dekat dashboard...pada setiap bahagian bawah post akan terpampang Labels... Just klik cam picture di atas...



Nanti akan keluar new page cam picture diatas dan copy URL tu...

SeLamat MenCuba

Daaa...anneyong





No comments :

Post a Comment