Pages

Thursday, July 18, 2013

SuShi Plezzz La

Assalamualaikum...anneyosayo...



Pic dari Internet
Sebenarnye Dah lama pergi makan sushi tapi baru nak update (gedik terlebih plak ari nie) hehehe... Hari tu merupakan sejarah buat aku.... Buat pertama kalinya  aku makan sushi on 04 May 2013 (siap de date lagi...kenangan tu dik noon)... sebelum nie kalu orang sebut je sushi mahu nak termuntah aku.... mana tak nye aku pernah try makan sushi (waktu study kat kolej dulu) tapi entah kenapa boleh pulak terkeluar balik memang tak boleh masuk dengan anak tekak aku (tekak melayu la katakan)...

Aku memang tak suka sushi bagi aku sushi nie merupakan sejenis makanan yang tak dimasak nasi dia je yang masak (burung je makan beras kan)... ish memang tak bole la aku makan benda tak masak nie kan...


Nak di jadikan cerita Member tempat aku kerja nie memang suke sangat makan... macam-macam tempat kitaorg pergi makan... and one day dia ajak aku pergi sushi king... haaaa memang aku tolak la permintaan dia... dia pujuk juga aku kata nye dekat restaurant tu ada makanan lain yang di masak.... Dia terigin sangat nak pergi makan... aku nie tak sampai hati tengok dia buat muka cute ala2 gwiyomi gitu....


 Kita orang pun pergi la ke Sushi King Plaza Low Yat, BB (sekarang dah tutup pindah ke times square)... Kita orang duduk betul2 dekat tempat keteapi sushi tu bergerak... aku nie pun sibuk la menjengok sume sushi2 tu ternyata kat malaysia nie sume nye dimasak (malu la kita suke2 je kata tak masak).. first sushi aku makan udang tempora sushi sedapnye  sehingga menjilat jari... ade la lagi tapi tak ingat name... 


Muka ada senyum... dapat juga dia hilangan kempunan makan sushi...nie la dia dak gwiyomi...

Sebab g tak ramai jadi pinggan pun tak la banyak sangat kan







P/s: Sebenarnya kita jangan sesekali takut mencuba...belum cuba belum tahu..betulkan... peringtan tuk diri ku juga....

okay la thank sebab sudi menjengok blog aku yang tak seberapa nie...

daaaa...annyeong

No comments :

Post a Comment