Pages

Sunday, July 14, 2013

Candle Light Ifftar

Assalamualikum...Anneyosayo



Amboiiiii Candle Light Ifttar nampakkkk.... bukan main lagi ye... baru pose ke 3... ngada2 nyampah temann...




Mana tak nye dah tibe2 umah black out pe lagi candle light arrr (jangan jelezs)... patut la tibe2 je aku tergerak ati nak masak awal... rupa2 nye nak black out di petang hari...hehehe.. aku xsempat nak masak nasi jadi aku tanak nasi manual style la... dok asyik kipas2 (panas ooo umah aku cam sauna)... terlupa nak tgk nasi sekali hanget da... sib baik terhanget ckit ja...still boleh makan agi...




 Mr.TA sampai ja kat umah aku terus serbu... "Bang nak Lilin" (bertuah nye wife kan lilin yang dia mintak dulu cian Mr.TA penat tau balik dari keje)...



Tengok Mr.TA siap beli kan kuih favorite aku Buger Malaysia (pau grg sambal) and Tepung Pelita kena plak tema ngan candle light ifftar an... Tengah2 berbuka tu aku pun suggest la kat Mr.TA...

Aku: Bang kita tido umah Jun (adik Ipar aku) ar... macam mana nak masak gelap2 nie nasik pun dah   hanget ayg wat..

Mr.TA: Ayang call la Jun

Pe lagi meleret ar aku senyum..aku call je adik ipar aku..dia pun bagi green light... xlama pas berbuka dalam kul 8.00 malam cam tu tibe2 je lampu on.... Xjadi la aku ke umah adik ipar aku... Dapat la aku terawih malam tu...Alhamdullilah...


Tapi malam nie xdapat aku g terawih sebab ujan lebat.... Mr.Ta pun busy dok wat keje opis dia... :( sedih sgt baru je azam nak full terawih...

daaaa... anyeong...nnt kita sembang agi ye....








No comments :

Post a Comment