Pages

Monday, March 18, 2013

Aku Dan Cicak


Assalamualaikum...




Aku dan cicak ape kaitan nye kan manusia ngan haiwan je pun...


 Meh dekat ckit aku nak cite nie kenapa aku tibe2 wat tajuk N3 nie...sebenarnye aku mmg fobia giler ngan cicak nie..kalu nampak je cicak aku dah jerit kaw2... sampai husband aku pun pening sebab cicak je kitaorg leh gaduh (aku xmo gaduh sebenarnye xsuke2)

Ade sesetengah org akan cakap cicak je pun binatang kecik ko nak takut... memang la nama pun fobia kan...setiap org mesti ade benda yang diorg fobia... n setiap benda yang berlaku mesti ade sebab kan... 

    
 Nak tau macam mana aku leh fobia ngan cicak nie....macam nie cite nye (mengimbas kembali) dulu rumah aku renovate so dapur kitaorg tak bole guna so kami jadi kan car porch tu dapur...Ngah aku syok duk makan maggi sekali cicak jatuh dalam mangkuk maggi aku bukan sekor tapi dua ekor aku terkejut berukla terus la lari panggil adik aku... ok tak lama pas tu adik aku nie minum guna mug aku pastu xreti nak basuh sekali aku pun amek la cawan tu nak basuh sekaliiiiiiii....waaaaa cicak dalam mug tu...errkkkkk dia panjat kat tangan aku terus aku baling mug tu aku cube buang cicak tu dari tangan aku Ya Allah melekat cam gam tak mo tanggal... aku dah nangis2 sampai la adik aku tolong...start dari situ aku fobia ngan cicak...

  Tak lama pastu kejadian yang sama belaku waktu tu aku ngan tido tibe2 aku rasa cam ade benda kat lengan aku..ngah mamai aku kais la tapi melekat aku buka mata tgk2 cicak mmg aku menjerit sekuat hati...aku x suke cicak...aki benci cicak....waaaaaaaaaa tak suke tak suke....

  Nak jadi cite semalam aku sakit perut sangat2 aku pun pi la toilet sekali cicak jatuh kat lantai toilet ape lagi aku pun menjerit la panggil husband aku.....

Aku      : abg tolong ayg ade cicak!!!!

Mr.TA : Mana...xde pun (dia amek mop kais2)

Aku     : Ade tak kan sekejap je dia hilang (aku pelik sebenarnye baru panggil tibe2 hilang)

Mr.TA : Dah tu binatang tu berjalan kan 

Aku     : Tak...Dia ade...

Aku batalkan niat aku nak g toilet malam tu...Pagi tadi pas husband aku pi toilet... aku nak masuk la (sebenarnye aku pasti cicak tu ade lagi) aku pun jirus la ngan air keliling toilet tu sekali dia muncul di sebalik berus jamban mmg aku terkejut ar... aku ketuk ar pintu shower panggil husband aku...aku ckp la ade cicak...

Mr.TA : Kat mana ayang nampak cicak tu 

Aku     : ade la kat belakang tangki pam tu

Mr.TA: Kenapa ayang suke tak percaya Abang

Aku    : .......(tak tau cam ne nak jelaskan dah)

Yang peliknye kenapa bila aku nak guna je cicak nak mucul bila husband aku guna tak nak pulak cicak tu mucul kan diri... Aku bukan tak percaya husband aku tapi aku mmg fobia dengan cicak..cume husband aku tak faham..mmg la bagi dia cicak tu binatang biasa je...macam mana aku nak terangkan kat dia yang aku mmg fobia ngan cicak... kalu masuk fear factor tibe2 lak ade challenge berkaitan ngan cicak confirm aku surrender....

To Mr.TA <3 Ayang mmg takut sgt tgk cicak serius ayang fobia hope abg faham... Bukan sekali dia melekat kat badan ayang...tolong la faham ayang...n Sorry disebabkan cicak abg tension ngan ayang...




No comments :

Post a Comment