Pages

Sunday, December 25, 2011

KiNi AkU BeRgeLaR StuDeNt



Nie waktu aku bridging 1 sem aku masuk poli...

Setelah setahun aku tangguhkan pengajian aku akhirnye aku kini bergelar student kembali syukur Alhamdullilah…. Hati nie gembira tak terkata la…hehehe
Walaupun pada mulanye aku perlu mengharungi beberapa prob… prob yang datang dari kesilapan aku gak sebenarnye…huhuhu L
Nie plak masa port folio bridging time nie kurus la ckit...hehehe
Sepatutnye aku kena mendaftar Sesi Jun 2011 ari tu…tapi aku x p pun actually aku terlepas pandang date mendaftar tu…Dalam surat tu suruh mendaftar sesi Jun tapi bila aku tgk laman web daftar Julai (mata aku nie prob gak nye)… kalu nak di ikutkan aku tangguh study sebab budget tak cukup…so aku kerja tuk simpanan g study nanti… Kebetulan dalam masa yang sama adik lelaki aku dapat sambung study kat TAFE Collenge jadi aku tanggung kos pembelajaran adik aku…tak sampai ati kot yela sape lagi tak tolong kalu bukan adik beradik kan…Ayah aku bukan larat dah nak wat kerja Welding tu… aku faham Ayah aku (Walaupun dia tak tunjuk yang dia tu dah x larat nak wat kerja berat nie lagi)… aku pun sebenar nye kesian kat Family aku…bila la nak abis study dapat kerja yang elok2 bole tolong family aku... bukan tak usaha dah usaha habis habisan…maybe belum rezeki kot..hehehe
Pastu aku nie tak reti nak call pihak HEP bagi tau yang aku nak tangguh lagi satu sem… Dalam bulan Oktober HEP call tanya kenapa aku tak mendaftar…
So aku decide tuk continue study sesi December 2011…Minggu lepas husband aku (aku takut nak call sbb ari tu dah kena marah huhuhu...husband aku mmg banyak tolong) pun call la HEP tanya..dah dia terang satu persatu prob kat HEP… pastu husband aku kata Pegawai tu nak bercakap ngan aku... then aku pun call... aku di minta tuk buat surat tunjuk sebab… jadi aku pun buat la surat tu… dalam hari khamis (22.12.11) ari tu aku pun hantar by hand surat tu (husband aku dah rancang sume tu dia mmg cuti hari khamis tu)… Sampai je kat Politeknik aku g HEP hantar surat… Aku di suruh tunggu dalam duk menunggu tu hati aku nie dup dap dup dap…takut sangat kalu x dapat sambung… tiba2 keluar la Pegawai HEP tu… takut dah aku…
Pegawai HEP : Nurul Husna awak di benarkan mendaftar… memandang kan result awak tak GB…
Aku : Yeke Cik…terima kasih banyak2 Cik…
Dalam hati nie duk berkata: Ya Allah aku bersyukur sangat kerana kau masih memberi peluang untuk hamba mu ini… Alhamdullilah…
Happy sangat…aku tengok husband aku pun happy nampak sangat raut muka dia yang happy tu… aku tau dia memang nak aku habis kan study aku… dia memang nak tengok aku grade… Kebetulan Mak aku call nak tau aku dapat sambung ke tak…Mak aku menangis (air mata kegembiraan) bila dengar aku dapat sambung … Maybe Pegawai HEP tu tengok aku sanggup anta surat by hand dari KL ke Ipoh tu yang dia bagi kot disamping tu dia tengok aku berusaha kot…hehehehe…
Semoga aku lulus kali nie…Semoga aku boleh membawa segulung Diploma kat My husband, My mom, My dad & to all My sibling…
Bersyukur sangat…

2 comments :

  1. tahniah husna....huhuhu..aku gb..mst da x leh smbung kn...sedey nyeeeeeeeeeeeee...~~~~~ -dayah

    ReplyDelete
  2. thank dayah...ko x nak try ke... mana tau ade rezeki..

    ReplyDelete