Pages

Saturday, December 31, 2011

DeMam AnGry BirD


Assalammualaikum Semua….



Baca tajuk pun dah tau aku nak cite pasal ape kan… Angry Bird???? Disebabkan ia merupakan game yang senang nak main dan dapat hilangkan tension…maka ia menjadi pilihan ramai orang… termasuk la aku and my family… tapi aku x suke main angry bird 1st …coz musuh dia ****..tapi yang rio nie best… bila serang monyet2 comel yang tergelincir tu kelihatan cute sangat…hehehehe
Matlamat aku main angry bird nie adalah tuk dapat 3 bintang high score dannnnnn segala awards yang ada(ntah pepe ntah main game je)...coz nak challenge husband aku…hahahaha (aku berjaya mengatasi husband aku) Memang gile la… asik duk layan game ja sampai satu keje pun x wat (jangan ikut cara nie)… Ayah aku pun duk gila main angry bird nie…balik selayang ja ..aku buka ja laptop nak main angry bird…ayah aku sambar dulu…
Ayat Ayah: ”Bukan lagu tu…mai sini ayah main…ha tengok sekali ja dah kena…hang p tolong mak tu”
Aku: ????????? (motif nak suruh aku bla latu…ayah nak sambung)
Jadi aku main bekas2 ayah aku main ja la… ayah aku memang satu kepala ngan anak2 dia kalu bab game comfirm laju ja + Detective Conan… Yang anak menakan (3 tahun) aku seorang nie pun sama pantang tengok aku buka game sibuk…
ayat Haziq : “Maklong nie angry bird Haziq tau tak” (setiap laptop yang ade angry bird sume dia punya tau)
“Wan Haziq nak main angry bird tau tak” (ayah kata: Jangan kacau Wan) “nie laptop Haziq tau tak” (walaupun sebenar laptop tu aku punya)
TAU TAK mmg trade mark dia… Aku suke bila dia sebut perkataan tu cute sangat… memang dia pandai main angry bird… tapi dia akan main kat part yang dia suke je…bukan setakat game ja ok…abis sume baju,seluar,kasut pun dia nak angry bird (cian mak dia kena buli ngan anak) hehehehe… Dan dia telah berikan kami gelaran tuk setiap jenis angry bird tu…


Dah jadi cam family angry bird la plak kan... suke2 dia je...


haaaa amik ko full set kot angry bird... nie nak scool dah...jangan dia mintak sume barang angry bird...pening kepala mak dia...

Wednesday, December 28, 2011

TenTeRa aNai aNai MenGaNaS

Petang ari tu aku masuk la dalam stor nak pack barang2 yang perlu dibawa ke Poli… then aku terpandang la box yang penuh ngan barang yang husband aku bagi masa kami bercinta dulu…sekarang pun bercinta gak k…hehehehe… bila aku buka je box tu… Ya Allah…aku terkejut sgt banyak giler anai anai… aku dah naik geli nie tengok byk sgt si anai anai nie… ape lagi magsanya husband aku la…
Husband aku yang ngah syok tidoq tu pun bangun la…dengan ngah mamainye dia pun tarik la box tu ketepi…haaaaa amik ko sebelah box tu dah jadi markas dia kot… Habis sume collection aku…dari sekecik kecik gift…segala komik….buku2 tentang architect… nota2 lama… hadiah kawin kitaorg…sume dia buat sarang…ok lagi hadiah2 tu leh aku sental2 ngan span basuh pinggan… ada satu je hadiah mmg xleh nak wat pe dah(sori ye owner yang bagi gift tu…hadiah u tu mmg xleh diselamat kan lagi jenuh dah menyental tapi x mo hilang coz satu mangkuk tu jadi markas dia)… tapi yang aku ralatnye semua komik…nota…buku… yang nilai dia beratus2 ringgit…xdapat di selamatkan..nak selamat cam ne dah jadi markas dia kan sume berlubang2… sedih kot walhal baru je aku rasa aku kemas komik2…nota2…n buku2 aku tu…tup tup dah jadi markas si anai anai lak..
Maybe sebab cuaca kot hujan panas hujan panas…hmmmm memang xde rezeki nak wat cam ne… kena la beli balik buku2 aku tu… yang komik tu cam ne lak aku nak cari…mati kutu dah nie…nak kumpul balik dari mula leh dapat ke??? Gempak starz kuarkan lagi ke… sedih sedih sob sob sob L…menangis gak aku… kena tunggu aku habis study ar nie…kerja pastu abis kan gaji ngan beli balik komik aku tu pun kalu ada lagi… haaa korang tau x mana2 kedai buku yang jual komik second hand nie…
Nie adela ckit pic…tapi time anai anai tu ade aku x amik la pic geli kot…
Nie bekas markas anai anai

Nie je barang2 yang dapat diselamat kan...Kita org cari la cara lain tuk simpan barang try guna box plastic kalu nie pun jadi markas dia x tau dah nak wat pe...

Haaaaa...nie je komik yang selamat tu pun sbb aku ngah baca mmg kat luar...

Nie la rupa baru stor umah aku dari full ngan barang sampai jadi cam nie...kosong je..hahaha









Sunday, December 25, 2011

KiNi AkU BeRgeLaR StuDeNt



Nie waktu aku bridging 1 sem aku masuk poli...

Setelah setahun aku tangguhkan pengajian aku akhirnye aku kini bergelar student kembali syukur Alhamdullilah…. Hati nie gembira tak terkata la…hehehe
Walaupun pada mulanye aku perlu mengharungi beberapa prob… prob yang datang dari kesilapan aku gak sebenarnye…huhuhu L
Nie plak masa port folio bridging time nie kurus la ckit...hehehe
Sepatutnye aku kena mendaftar Sesi Jun 2011 ari tu…tapi aku x p pun actually aku terlepas pandang date mendaftar tu…Dalam surat tu suruh mendaftar sesi Jun tapi bila aku tgk laman web daftar Julai (mata aku nie prob gak nye)… kalu nak di ikutkan aku tangguh study sebab budget tak cukup…so aku kerja tuk simpanan g study nanti… Kebetulan dalam masa yang sama adik lelaki aku dapat sambung study kat TAFE Collenge jadi aku tanggung kos pembelajaran adik aku…tak sampai ati kot yela sape lagi tak tolong kalu bukan adik beradik kan…Ayah aku bukan larat dah nak wat kerja Welding tu… aku faham Ayah aku (Walaupun dia tak tunjuk yang dia tu dah x larat nak wat kerja berat nie lagi)… aku pun sebenar nye kesian kat Family aku…bila la nak abis study dapat kerja yang elok2 bole tolong family aku... bukan tak usaha dah usaha habis habisan…maybe belum rezeki kot..hehehe
Pastu aku nie tak reti nak call pihak HEP bagi tau yang aku nak tangguh lagi satu sem… Dalam bulan Oktober HEP call tanya kenapa aku tak mendaftar…
So aku decide tuk continue study sesi December 2011…Minggu lepas husband aku (aku takut nak call sbb ari tu dah kena marah huhuhu...husband aku mmg banyak tolong) pun call la HEP tanya..dah dia terang satu persatu prob kat HEP… pastu husband aku kata Pegawai tu nak bercakap ngan aku... then aku pun call... aku di minta tuk buat surat tunjuk sebab… jadi aku pun buat la surat tu… dalam hari khamis (22.12.11) ari tu aku pun hantar by hand surat tu (husband aku dah rancang sume tu dia mmg cuti hari khamis tu)… Sampai je kat Politeknik aku g HEP hantar surat… Aku di suruh tunggu dalam duk menunggu tu hati aku nie dup dap dup dap…takut sangat kalu x dapat sambung… tiba2 keluar la Pegawai HEP tu… takut dah aku…
Pegawai HEP : Nurul Husna awak di benarkan mendaftar… memandang kan result awak tak GB…
Aku : Yeke Cik…terima kasih banyak2 Cik…
Dalam hati nie duk berkata: Ya Allah aku bersyukur sangat kerana kau masih memberi peluang untuk hamba mu ini… Alhamdullilah…
Happy sangat…aku tengok husband aku pun happy nampak sangat raut muka dia yang happy tu… aku tau dia memang nak aku habis kan study aku… dia memang nak tengok aku grade… Kebetulan Mak aku call nak tau aku dapat sambung ke tak…Mak aku menangis (air mata kegembiraan) bila dengar aku dapat sambung … Maybe Pegawai HEP tu tengok aku sanggup anta surat by hand dari KL ke Ipoh tu yang dia bagi kot disamping tu dia tengok aku berusaha kot…hehehehe…
Semoga aku lulus kali nie…Semoga aku boleh membawa segulung Diploma kat My husband, My mom, My dad & to all My sibling…
Bersyukur sangat…

Saturday, December 3, 2011

Aku,My Hubby N a Gift


Pada 29 November 2011
So cam seperti biasa pas subuh mmg aku tido balik..then dalam kul 8.00 pg aku bangun…breakfast nasi lemak ….kebetulan aku berada di rumah my mom in low at kepong…husband aku suruh la masak tengah hari coz that day our mom outstation…dan kebetulan (berapa byk daaa) jugak Mak Lang hubby aku pun ada… So tak banyak soal terus berhenti main game then turun bawah tuk masak…dalam hati aku aku terdetik gak “Ala abang nak main game pastu suruh ayang masak..nak guna laptop ayang la tu…” So aku pun masak la menu hari tu Asam pedas Ikan Merah dan Udang goreng kunyit… selesai je masak aku naik la nak panggil hubby aku tuk turun makan..aku masuk je bilik aku ternampak satu beg tepi laptop… aku pun tertanya2…”aik sapenye lak nie..tadi xde..” tiba2 hubby aku muncul kat depan pintu siap senyum2 lagi… “tuk ayang la tuk sapa lagi” haaaaa..terkejut nye aku… hubby pun bersuara… “tula suke ckp abg nie lupa skunk nie sape yang lupa”.. aku pun pikir punya pikir tengok datetimeday kat laptop.. baru la aku sedar rupa2 nye ari nie adalah our 2nd anniversary..malunye aku waktu tu…cam ne la aku leh lupa..ya Allah kenapa aku x ingat langsung…
Berderai air mata waktu tu…hanya Allah je yang tau perasaan aku that time…
Haaa…tengok beg nie ape korang rasa dalam nie… (bak kata my hubby beg je yang mahal ayang dalam x pun) walhal aku tak kisah kalu dia bagi aku sekuntum bunga pun aku terima janji aku tau yang aku nie amat penting dalam hidup dia…dan aku tau dia menghargai aku sebagai isteri…
Aku keluarkan gift tu dari paper bag tu…hmmm berat gak ape nie…haaa ce teka ce teka…

Jeng…jeng…jeng







Tadaaaa…Ya Allah…dia bagi aku benda yang memang aku impikan selama nie…Blackberry Phone!!!…Lagi la air mata aku nie berjurai macam hujan..x boleh berenti…tak tau macam mana nak terang kan..bertapa gembiranye aku… selama 2 tahun kami kawen nie 1st hadiah dia bagi…birthday aku pun dia lambat x wish…hehehe

All in Black...aku sendiri tak sedar sejak bila aku sangat2 mengilai Black colour nie...sib baik org nye tak Black gak..hehehe
Semoga Allah S.W.T berkati kami berdua…semoga jodoh kami berpanjangan dan semoga kami dikurniakan anak2 yang soleh dan solehah…Amin…