Pages

Friday, November 12, 2010

Welcome to rawang

Assalammualaikum...

semalam dalam kul 12.30 mlm aku sampai kl...so pagi2 tadi aku dah packing barang pi antaq kat umah rawang...pas nie aku jadi org rawang la plak kan...hehehe..pehhh mmg penat dgn barang aku yang belambak dari ipoh + lak dengan hadiah2 time aku kenduri tu..mmg 3kali trip la.. mmg penat tapi best...ahad nie aku akan membawa askar2 ku (adik2 ku le)tuk cuci umah tu..br leh duduk ngan selesa...my mother inlow (ceh speking lak) dah belikan tikar getah n tempat letak dapur...thank mak...

byk lagi nie barang x angkut kat umah mak aku pun banyak lagi barang aku tu...takpe askar2 aku nnt tolong hehehe..tula beruntung ade ramai adik nie (rugi la sape yang xde adik tu)hehehe...dengan adik beradik la pepe pun leh mintak tlg betul x..kalu ngan kawan time kita senang ade la diorg time kita ssh hampeh...

ha dah lari topik lak aku nie..rumah rawang yang cantik...i like...

Monday, November 8, 2010

Surat Layang buat si pengecut je....

Assalammualaikum..

Kenapa si pengecut tu nak bagi surat layang...

aku x paham la..kalu x puas ati just jumpa face to face x yah nak bg surat2...xgentel langsung..dah tu bagi lak kat lec..konon nye x puas ati cr lec tu mengajar... kalu x suke xyah la study kat cni...Aku nie dak repeat pun x pernah nak fikir wat surat kat lec...sbb aku tau ape yang diorg wat tu tuk kebaikan dan kita berlajar tuk menambahkan ilmu kan...

kalu xmo rasa susah,xleh kena marah x yah study la duk je umah tu jadi je katak bwh tempurung kan senang... Mana ade lec nak sengaja nak bg student dia gagal kalu dah mmg hasil kerja tu x memuaskan mmg gagal la jwb nye..so kita redha n berusaha la tuk lulus ngok...nie sibuk nak tulis surat layang (ade plak masa dia) ...masing2 dah besar pikir la sendiri xyah wat kerja2 bodoh nie.... mmg ***** la pengecut tu...

HanCur Hati Ku MengenanGkaN mU

Assalammualaikum...

Aku sedih sgt ari nie dah siap sume 3D..tapi x le render lak coz xde vray...n nie lak first time aku pakai skecth up mmg la x tau cm ne nak renda...tapi memandang kan aku tinggal satu ari je la..aku amik jln muda iaitu PrinT ScreeN...

Kalu aku tau akan jadi cm nie aku wat je dalam autocadd buang karan je import kat skecth up...
mmg hancur la hati aku...tapi alhamdullilah kerana ade yang sudi membantu thank to U..

Time aku sedih nie juga la org yang aku syg xde disisi...aku paham dia berjuang tuk membina sebuah keluarga yang direstui Allah s.w.t....

Sunday, November 7, 2010

Sectional oh sectional


Assalammualaikum...

aku dah start wat sectional perspective semlm agi...tapi agak taff gak ar nak wat sampai ari x siap agi... biasanye aku tarik2 dari autocadd je..kali nie aku try guna 3D autocadd tu la...n masih lagi berusaha tuk siap kan before port folio day... buat 3d nie mmg menguji kesabaran cm memancing ikan gak (aku bkn penyabar org nye)...sbb 3d nie berat..tapi 3D nye pasal kena la cool gak...hahaha

aku cuak sgt takut sgt tak sempat siap...banyak lagi nie kena wat..nak wat interior pun bukan nye senang...Anyway thank la kepada mereka yang banyak membantu aku tuk rander my 3D nie...sbb aku x de vray ...

kalu leh aku nak wat cam sectional kat atas tu (perasan hebat latu)..hehehe

k..daaaaa

Friday, November 5, 2010

Oh My Char Koew Teow


Assalammualaikum...


Malam tadi aku g makan kat dataran ipoh...saje nak tukar selera...nak hilang kan tension la kononnye...aku pun oder la OrenLaici n char koew teow..


Dengar cam sedap je menu tu...tapi hancur deria rasa aku kerana char koew teow tu..serius mmg xsedap...Udang dia leh plak P goreng..tak pernah lagi la aku makan char koew teow tu udang dia goreng...biasa nye rebus ja (yeke)...menyesal je konon nak hilang kan tension la....hampeh lagi tensi der...


mkn kat benteng meja biru tu lagi sedap walaupum lembab nak mampus...tapi masakan diorg sedap ar kena la ngan tekak aku yang berselera besar nie...hehehehe

Wednesday, November 3, 2010

My Anak Menakan


Assalammualaikum....

     Aku xsabaq sangat nak balik KL...nak jumpa my lovely anak menakan (anak saudara)...buat masa nie aku ade 2 je anak menakan...aku sayang depa nie..maklum le xdak anak lagi...hehehe
Hope sok kalu aku ade anak pun still syg depa cam na aku syg depa skunk nie..

    Haihhhhh rindu la sgt2 nie..lama x jumpa nie..ha yang lelaki nie Shafiq Haziq namanye...aku suke tgk dia lincah sgt seminit pun xleh duk diam.. Haziq nie anak adik aku Angah... dia nie kalu org nak kuaq umah suma dia nak ikut terutamanya kalu tokwan dia...asal nampak ja ayah aku dia duk ajak pi kedai mamak...sampai ayah aku pun naik pening..hehehe....Haziq mak aku jaga time mama di keje la...Ishhh kalu nak bg baby sitter jaga...aku rasa xdak org sanggup jaga kang x pasal2 pecah sume brg depa..hehehe

      And yang perempuan nie la Aina Syafiah baru je 3 bulan...Aina nie aku tak tau la mama dia nak antaq bg org lain jaga ka or kat mak aku... tapi kalu bagi aku bg mak aku jaga pun tak pa noh...leh tiap2 ari aku singgah umah mak aku jumpa dia..hahahaha

     Aku xtau la bila.....maybe lepas aku abis study nie ada kot...semuanya berserah kepada Allah s.w.t... Takpa la leh tumpang kasih sayang depa kan2...hehehe

Tuesday, November 2, 2010

Design Oh design


Assalammualaikum


lol dah 5.46 pagi rupenye....hehehe


Skunk nie exam week..cuak gak aku minggu depan penentu segalanya...9.11.2010 merupakan tarikh keramat...samada aku tamat pengajian atau sebaliknye...Semoga aku tamat la hendaknye...dari ari presentation ari tu aku bertungkuslumus dan bermandi peluh wat design nie(cehwah ayat nak power je ye) betulkan ape yang lec2 aku tegur..byk gak la salah tapi x pe itu la bekalan tuk masa depan kan (namapun study tipula kalu xde salah kan2)...kena la bercekang mata lagi wat design nie bkn senang al maklum le aku nie slow ckit (yeke cm byk je).. kalu ikutkan dari ari start kelas design lagi tak ckp tido hehehe...tapi xpe susah skunk senang kemudian (keje ssh gak tapi duit masyuk ooo) hehe... lagi pun tinggal bape ari je lagi kan...ganbate!!! (berusaha)


ha bila ckp pasal design nie ishhh aku lemah satu benda nie la...tau pe dia jeng3 hehehe (saje je wat suspen yek)...3D le aku lemah ckit..kalu nak wat mkn masa..tapi aku suke 3D dari dulu.. bila tgk classmate aku wat cantik2 jeles kot... diaorg mmg hebat ar...time aku kat kolej dulu sume manual (tapi tetap cam kartun gak bila wat manual)..bila time tranning dulu pun study ngan abg tu 3D autocadd tu pun xsempat abis sbb x ckp time..tapi satu ari nanti aku tetap akan berusaha buat 3D sampai mahir supaya same level ngan dak class aku..hehehe


So aku doakan semoga semua dak2 kelas aku termasuk aku sume lepas la sem nie...InsyaAllah..Aku mmg mengharapkan lepas la sem nie...xmo repeat2 lagi sakit ooo...bknnye ape bila dah kahwen nie byk lak tanggungjawab... Habis je study nie aku kena cari keje cepat2 sbb aku nak support adik2 aku lak study..cian kat diorg...


sampai cni jela ye dah ngantok..hehehe

daaa..

thank to all...

Monday, November 1, 2010

Zaman kanak2 ku....


Assalammualaikum,
aku nie xpandai sgt nak karang mengarang nie...nie pun baru je nak start tulis hehe... tgk org wat blog nie cam best je aku pun cube2 le....Setiap org ade kenangan kan..termasuk lah aku.. time aku kecik2 dulu..tentu la korng pun pernah lalui zaman tukan..zaman2 indah menjadi kanak2..hehehe..

time aku balik umah ari tu kitaorg berkumpul n teringat balik kisah2 zaman kitaorg kecik2 dulu..n cerita la kat husband2 n wife adik2 aku....termasuk la husband aku...tu la bila kitaorg berkumpul je ade je cite yang kitaorg...
So aku pun nak le berkongsi ngan korang...

Aku nie dulu pendiam orgnye xde la ramai mmb.. kalu ade mmb pun kat sekolah dari kul 7.30- 1.30 tu abis time sekolah je bila balik umah dah xde mmb..tapi aku bersyukur sbb dilahirkan dalam 'Big Family' (ramai ar)... aku nie anak sulung dari 9 eh silap2 dari 10 org...kalu diikutkan le tapi aku sulung ganti..atas aku de kakak tapi Allah lebih menyayanginye...kakak ku Nur Amalina Binti Ibrahim hanya hidup 17 ari je... jadi tinggal la kami 9 org yang byk buat mak aku pening kepala (cian mak)..hahaha

Aku ingat lagi time kecik2 dulu tapi tak ingat la umur bape time tu..hehehe.. kitaorg nie bosan la asik duk umah je..mak xbagi kuar sbb blm time dia so besar punya pedal ayam(mangga) kat pagar tu siap bawa nyorok lagi kuncinye..al maklum le cuti sekolah kami nie pulak keje nak main je hehehe...kitaorg pun bukan jenis tido siang... mak aku je yang tido maklum le penat masak wat ini wat itu...

Nak dijadikan cite aku le the leader of the team hehehe.. sekali kuar la suara dari adik aku angah nie..boring la along nak main pe yek...so aku pikir punye pikir aku pun bg la idea..jom main pasar2 nak..kita wat cm pasar mlm tu...jadi adik2 aku nie pun setuju...aku pun amik la buku latihan garis satu tu...wat la duit kertas sendiri...duit syiling tu siap tekap lagi pastu guting.. pastu nak buat makanan lak..kitaorg bincang la..org nie nak berniaga ape n sape yang nak jadi pembeli..

time tu aku jual nasik lemak...angah jual bunger...sulhan nie tukang amik sewa setiap kiosk hehehe n sofwan lak jual ayam goreng,kentang,n nugget...yang lain tu dak kakcik,huda,n fatin jadi pembeli...hehehe arif n atila keci sgt time tu..so kitaorg pun mula la proses membuat makanan yang nak dijual..hehehe..jeng jeng jeng...aku gunting kertas tu halus2 jadikan nasi...then wat lak sambal,telur,timun n ayam..yang buger lak complete la salad,timun,sos,roti n daging... yang lain2 pun sama sume pakai kertas habis la dalam 3 buku latinhan tu kitaorg punye keje...hehehehe

so dah settle sume..beroperasi la jualan kami cewah (cam berniaga btui2 je)..jadi kami pun main la sampai petang...yang xleh tahan tu kitaorg nye tool box jadi tempat simpan duit (palsu je pun lukis pakai tangan)hehehe tool box tu mmg ayah beli sorang satu tuk simpan kete tamia hahaha...sampai bape ari kitaorg asik ulang main tu je...sampai bosan la..hehehe

bile abis kitaorg cite mak aku leh ckp "yeke bila masa korang main x tak pernah tau pun" then adik aku si angah pun jawab la "cam ne mak nak tau kitaorg main time mak tido pastu main dalam bilik..bila mak panggil kitaorg nyorokkan la sume tu takut mak marah sbb koyak buku then cpt2 kitaorg turun datang kat mak" mak aku punye la gelak..dia kata lawak seronok sgt tgk mak aku gelak rasa cm dia happy je yela time kecik kitaorg nie byk sgt wat mak n ayah marah..masing2 ade je kerenah....
anyway thank la korang sudi baca my first post nie...
aku appreciate sgt2.....